02122180861
info @ mahdiselevator.com
English
کیفیت ، مسابقه ای بی پایان
شما اینجا هستید : مهدیس آسانبر  -> آسانسور >

از صفر تا صد آسانسور و نکاتی که باید بدانید

نصب و راه اندازی انواع آسانسور ، یکی از خدمات شرکت شرکت مهندسی مهدیس آسانبر می باشد .

شاید همه  ما در نگاه اول و در زندگی روزمره ی امروزی به ضروری بودن استفاده از وسیله ای به نام آسانسور پی نبریم و اگر فقط چند لحظه به نبودن و عدم وجود این دستگاه فکر کنیم متوجه خواهیم شد که جزء ضروریات هر ساختمان، برج، پاساژ و ... آسانسور می باشد. در صورت نبود آسانسور دسترسی به طبقات بالا سخت و افراد سالمند، بیماران و ... نمی توانستند احتیاجات خود را بدون وجود آسانسور برآورده کنند. در ادامه  بحث توضیحی در مورد ساخته شدن این وسیله به شما عزیزان خواهیم داد. در این صفحه با عنوان از صفر تا صد آسانسور و نکاتی که باید بدانید می خواهیم تمامی موضوعات را در مورد آسانسور و قطعات ان توضیح دهیم .

آسانسور چیست ؟

 به آسانسور، بالا بر یا آسانبر هم گفته می شود. اتاقک محرکی می باشد که برای حمل انسان یا کالاها از آن استفاده شده و از طبقه ای به طبقات بالا یا بر عکس عمل میکند و جزء یکی از حمل و نقل های عمودی برای جابجایی انسان و اشیا  می باشد. آسانسورها  توسط و به کمک موتورهای الکتریکی کنترل می شوند که این موتورها با کمک کابل های کشش و سیستم متقابل وزن کار جابجایی را انجام می دهند. یا با پمپ هیدرولیک میزان مایعات را برای بالا بردن در یک پیستون استوانه ای تزریق و کنترل می‌کنند.

آسانسور چیست

آسانسور کششی

. این آسانسورها توسط موتور الکتریکی  کار میکنند که دو وزنه بر سر یک نخ که از روی یک قرقره عبور میکند تشکیل شده است. در آسانسورهای کششی نیز بریک سرسیم ‌بکسل، کابین آسانسور وبر سردیگر، کادر وزنه و سیم بکسل از روی فلکه موتور عبور می‌کند.در آسانسور کششی، از موتور آسانسور، برای بالا و پایین بردن کابین آسانسور و از کادر وزنه، برای کاهش فشار وارد بر موتور استفاده می‌شود. در این سیستم همواره وزن وزنه‌ها ثابت و برابر هستند؛ به همین خاطر با وارد کردن نیروی بسیار کمی به هر طرف، سیستم جابه‌جا می‌شود. اما در این نوع از آسانسور وزن کابین آسانسور همواره متغیر می باشد و اگر کادر وزنه هم وزن ظرفیت کابین آسانسور باشد برای بالاوپایین بردن کابین درزمان خالی بودن فشار بسیار زیادی به موتور وارد می شود، به همین خاطر وزن وزنه همواره نصف ظرفیت کابین است این امرباعث می‌شود که در زمان خالی و پر بودن کابین نصف نیروی مورد نیاز در حالت قبل به موتور وارد شود. به همین خاطر، در این نوع آسانسور به موتوری با قدرت حالت قبل نیاز خواهیم داشت و این امر باعث بهینه‌سازی در مصرف انرژی خواهد شد.در این نوع آسانسورها به فضایی به اسم موتورخانه برای قرار گرفتن کادر وزنه درون چاه آسانسور احتیاج داریم.
آسانسور کششی
نوع دیگری از آسانسورهای کششی نیز وجود دارد به نام “Room Less ” که در آن دیگر نیازی به موتورخانه نیست.نصب آسانسورهای کششی معمولا و به صورت تقریبی یک ماه زمان می برد و باید در زمان و مراحل پایانی ساختمان سازی انجام شود .

آسانسور هیدرولیکی

در این نوع آسانسور کادر وزنه وجود ندارد و تمامی وزن بار داخل آسانسور توسط سیستم جک هیدرولیک اداره می شود و همین عدم وجود کادر وزنه باعث می شود که ما نیاز به موتورهای قوی تری نسبت به نوع قبلی آسانسور داشته باشیم. موتور این آسانسورها به همراه یک شیر الکتریکی مخصوص که  پاوریونیت نامیده می‌شود، در ظرف روغن غوطه‌ور هستند و وظیفه تامین فشار روغن برای جک هیدرولیک را دارند.
آسانسور هیدرولیکی
 در این انواع آسانسور تنها در حرکت رو به بالا نیاز به کار کردن موتور وجود دارد و حرکت رو به پایین آسانسور تنها با باز شدن شیر پاوریونیت صورت می گیرد. به صورت کلی، می‌توان گفت میزان انرژی مصرفی آسانسورهای هیدرولیک برابر با آسانسورهای کششی است. بیشترین نوع استفاده از این نوع آسانسور به دلیل وجود سیستم جک هیدورلیک در ساختمان پنج طبقه و کمتر می باشد . باوجود این محدودیت، اخیراً اآسانسورهای هیدرولیک در مصارف خانگی محبوبیت بسیار زیادی پیداکرده اند. دراروپا۷۰ درصد از آسانسورهای زیر پنج طبقه هیدرولیک هستند. به خاطر نرمی در زمان حرکت، خرابی و استهلاک بسیار کم، توانایی جابه‌جایی بارهای بسیار سنگین، امکان ایجاد آسانسورهای زیبا و شیشه‌ای، عدم نیاز به موتورخانه در پشت‌بام و امنیت بسیار بالا در هنگام وقوع زلزله می باشد که باعث استفاده ی بیشتر از این نوع آسانسور در این نوع ساختمان ها می باشد . 

آسانسور مغناطیسی

نوع بعدی آسانسور که به شما دوستان توضیح داده خواهد شد آسانسور مغناطیسی می باشد که عملکردی متفاوت نسبت به دو نوع قبلی دارد. در چاهک و فضای پایین این آسانسورها، به‌جای قرار دادن ریل آسانسور در دیواره‌ها آهنربای مغناطیسی کار می‌گذارند در کف آسانسور نیز یک آهنربای مغناطیسی با  قطب مخالف آهنربای واقع در دیواره ها وجود دارد، با اتصال برق نیروی رانش باعث بالا رفتن آسانسورمی‌شود. در این نوع آسانسور ها بنا به دلیل استفاده از نیروی مغناطیسی از کابل و موتور استفاده ای نمی شود. با اختراع این نوع آسانسور می توان به جد گفت که محدودیت های وجود آسانسور در ساختمان های بلند وبرج ها کاملا برداشته شده و هیچ نوع محدویت استفاده ای در این نوع آسانسور وجود ندارد. آسانسور مغناطیسی از نظر امنیت و ایمنی بسیار بالا هستند اما به دلیل قیمت بالای آن فقط در سیستم های خاصی از این نوع آسانسور استفاده می شود. 

آسانسور مغناطیسی

آسانسور پنوماتیک یا مدرن

نوع بعدی آسانسور، آسانسور پنوماتیک یا می توان مدرن نام برد که مطمئنا همه ی شما این نوع آسانسور را دیده اید مخصوصا در خانه های دوبلکس و خانه های دو الی سه طبقه . زیرا این نوع آسانسور فضای کمی را اشغال می کند. این آسانسورها را می‌توان در فضایی در حدود یک متر مربع نصب کرد. نصب آسانسور نیاز به ایجاد چاه یا قرار دادن موتور خانه برروی پشت بام ندارد همچنین برای نصب این آسانسورها ، از برق تک ‌فاز استفاده می‌شود که خطر برق گرفتگی را بسیار پایین می‌آورد. این نوع آسانسور افراد به صورت محدود به طور مثال تک نفره یا حداکثر 2 الی 3 نفر استفاده کنند زیر تحمل وزن این نوع آسانسور 220 کیلوگرم می باشد.

آسانسور پنوماتیک

آسانسورهای پیچی

این نوع آسانسورها بهترین انتخاب برای خانه‌های کم‌جا با حداکثر ارتفاع ۴ طبقه همانند آسانسورهای پنومایتک می باشد. آسانسورهای پیچی را می‌توان هم با برق سه‌فاز و هم برق تک‌ فاز نصب و راه‌اندازی کرد.
آسانسورهای پیچی شامل یک پیچ بلند، یک مهره و یک تسمه است که توسط موتور به حرکت در می‌آیند و آسانسور را جابه‌جا می‌کند. این انواع آسانسورها دارای ایمنی بسیار بالایی هستند؛ به صورتی که  می‌توان از این آسانسورها به ‌عنوان آسانسورهای بدون سقوط یاد کرد. این امر به خاطر آن است که مکانیزم این آسانسور در حالت عادی بدون حرکت و قفل است و تسمه تنها عامل حرکت می‌باشد و در صورت پاره شدن تسمه آسانسور از کار می‌ایستد. این نوع آسانسور هم نیازی به موتورخانه ندارد ولی بر خلاف نوع قبلی آسانسور که محدودیت نفرات داشت، آسانسور پیچی محدودیتی برای حمل ندارد و این خود یک مزیت نسبت به آسانسور پنوماتیک می باشد .

تجهیزات استفاده شده در آسانسور های مهدیس

شرکت مهندسی مهدیس آسانبر ، نماینده انحصاری کمپانی metron در ایران- کاملا اروپایی ، جهت آشنايي بيشتر خريداران با مشخصات فني عمومي آسانسورهاي کششي وبه منظور انتخاب بهينه آسانسور هاي مورد نياز پروژه ،توجه شما را به خلاصه اي از مهمترين تجهيزات بکار رفته در آسانسور هاي مونتاژ شده (CKD) جلب مينمائيم.

الکترو موتور گيربکس آسانسور ( Electro Motor Gearbox )

الکترو موتورگيربکسهاي مورد استفاده شرکت مهديس آسانبر از بهترين سازندگان الکترو موتور گير بکس مخصوص آسانسور انتخاب شده اند که ضمن رعايت استاندارد بين المللي EN-81 با شرايط آب وهواي ايران از نظر درجه حرارت محيط ورطوبت وساير عوامل مؤثر نيز کاملا سازگار مي باشند.
 الکترو موتور گيربکس آسانسور
در ضمن اين الکترو موتورها داراي يک ترمز الکترو مکانيکي (اصطحکاکي) بوده که بدون هيچگونه تأخيري پس از قطع منبع تغذيه موتور اصلي ويا مدارهاي فرمان ، بطور خودکار سيستم محرکه را متوقف مي نمايد . علاوه بر آن ، سهولت در تعمير ونگهداري ، تأمين قطعات يدکي وکارکرد دراز مدت از ويژگي هاي بارز الکتروموتور گيربکسهاي مورد استفاده شرکت مهديس آسانبر ميباشد. الکترو موتور گيربکسهاي اين شرکت عموما" ساخت کشور ايتاليا بوده وعبارتند از :
1- آلبرتوساسي ALBERTO SASSI( ايتاليا)
2- مونتانري  MONTANARI( ايتاليا)
3- سيکور (اله کمپ)SICOR (ELECOMP) (ايتاليا)
4- نوا-ام جي تي NOVA-M.G.T( ايتاليا)
5- موتور ليفت MOTOR LIFT ( ايتاليا)
6- زيلابگ اصل آلمان جهت آسانسورهای MRL بدون گيربکس ZIEHL – ABEGG   ( آلمان)

تابلو فرمان آسانسور (Controller)

تابلوي کنترلر ميکروپرسسوري مورد استفاده شرکت مهديس آسانبر محصول شرکت آريان بوده و تأييد شده از طرف سازمان پروژهشهاي علمي وصنعتي ومطابق استاندارد EN-81 اروپا مي باشد که مختصري از ويژگيهاي تابلوي کنترلر به شرح زير ذکر ميگردد:
تابلو فرمان آسانسور
- کنترل آسانسور با مانورهاي کلکتيو سلکتيو (تا15طبقه ) کلکتيودان وفول کلکتيو (تا 24 طبقه)
- قابل استفاده با دربهاي لولايي ساده ،نيمه اتوماتيک و تمام اتوماتيک
- قابليت عملکرد با يک مکانيزم ساده سلکتور يا مگنت
- نمايش وضعيت سنسورها وسيگنالهاي مهم آسانسورتوسط LED (اروپاي غربي )
- قابليت طراحي براي سيستمهاي يک سرعته/ دو سرعته (VVVF,ACVV)
- تنظيم پارامترهاي اساسي توسط ديپ سوئيچهاي برد اصلي از قبيل طبقه – پارک – زمان استارت مجدد......
- امکان رويزيون (کنترل آسانسور از موتورخانه وبالاي کابين توسط سرويسکار)
- امکان کار در حد Lifter (قابليت قطع شاسي هاي بيرون از داخل کابين )
- برنامه ريزي شده جهت سنسورهاي Full Load-Over Load وآتش نشاني
- دو برابر شدن ضريب ايمني به علت وجود مراقبت هاي نرم افزاري علاوه بر روش کنتاکتهاي سري شده
- محافظت موتور اصلي وموتور درب وترمز در صورت خرابي عناصر جانبي آنها
- حفاظت در مقابل خطاهاي فاز شامل معکوس شدن فازها ، دو فاز شدن ، عدم تقارن فازها
- حفاظت در برابر اضافه بار براي هر دو سرعت الکتروموتور
- داراي باطري ذخيره در هنگام قطع برق ، جهت تأمين روشنايي داخل کابين وتغذيه آژير
- قابليت دور اندازي اجباري در پايانه چاهک آسانسور با استفاده از سخت افزار رله اي خارج از اراده برد اصلي
- قابليت ارائه رمز ورود (pass- Word) براي جلوگيري از دستيابي افراد غير مجاز به عملکرد تابلو
مشخصات تابلوي کنترلر

گاورنر وپاراشوت آسانسور (Safty Gear & Governor )

اين تجهيزات از مهمترين قسمتهاي آسانسور هستند که به ايمني آسانسور مربوط مي باشند .
گاورنرها در هنگام توليد ، کنترل کيفيت گرديده وسپس طبق سفارش خريدار در سرعتهاي مورد نظر وبراساس استاندارد مربوطه توسط دستگاههاي الکترونيکي تنظيم وپلمپ مي شوند .
از ويژگيهاي مهم اين وسيله آن است که در هنگام حرکت کابين به سمت بالا يا پايين قابليت انجام کار دارد وهنگاميکه سرعت حرکت کابين به هر علتي از سرعت نامي آسانسور بيشتر شود سيم بکسل گاورنر به پاراشوت که بر روي يوک کابين نصب مي باشد فرمان مکانيکي داده وبر اثر عمل ترمز ، کابين سريعا" متوقف مي شود . پاراشوت مورد استفاده داراي عملکرد بسيار خوبي بوده ومعمولا" در دو نوع عرضه مي شوند :
الف- پاراشوتهاي تدريجي PROGRESSIVE براي سرعت هاي تا 1m/sec وبيشتر    
ب- پاراشوتهاي لحظه اي INSTANTANEOUS  براي سرعت هاي کمتر از 1m/sec
براي آسانسورهاي با سرعت حداکثر 1 متر بر ثانيه از انواع پاراشوت لحظه اي و براي سرعتهاي بيشتر از 1 متر بر ثانيه حتما" ازپاراشوت نوع تدريجي استفاده خواهد شد .

ريل راهنما آسانسور (Guid Rail)

بين 1500  قطعه اي که آسانسور را تشکيل مي دهند ريلها قسمت ثابت آسانسور واکثر قطعات ديگر همه متحرک هستند . بنابراين ريلها حساس ترين قسمت بوده وبزرگترين نقش را در عملکرد درست کليه تجهيزات آسانسور بعهده دارند. ريلهاي مورد استفاده اين شرکت ريلهايي هستند که به روش سرد فرآوري ويا از نوع ماشينکاري شده متناسب با ظرفيت ،سرعت وطول حرکت انتخاب ميشوند که عالي ترين نوع ريلها ، داراي دقيقترين ابعاد وصافي سطح بالا براي حرکت آزاد روي آن هستند ومشخصات عالي ابعادي (ارتفاع مقطع در انتهاي سطحي که حرکت روي آن انجام مي شود ) کنترل شده است ودر نتيجه تصحيح سطوح مقطع در انتهاي ريل ديگر ضروري نيست .

کابين آسانسور (Cabin/ Car )

کابين هاي آسانسور شرکت مهديس آسانبر همگام با استاندارد نوين بين المللي با رعايت کليه اصول ايمني ، متناسب با مشخصات فني وکاربرد آن بر طبق درخواست سفارش دهنده ساخته مي شود. ديواره ، کف، سقف، فريم وکفشکهاي کابين از موادي ساخته مي شوند که مقاومت بالايي در برابر نيروهاي وارده در هنگام کارکرد عادي ، عملکرد ترمز ايمني (پاراشوت) وبرخورد احتمالي روي ضربه گيرها را دارا باشند .
عکس کابین آسانسور
جداره کابين از ورق فولادي با ضخامت هاي 1،  5/1 ،2 ،5/2 و 3 ميليمتر ساخته مي شود وديواره داخلي آن بنا به سليقه سفارش دهنده و کاربرد آسانسور با فرميکا ، چوب يا ورق روغني واستيل روکش شده وبه منظور استحکام وزيبايي آنها قسمتهاي خاصي از کابين همواره با فولاد مخصوص تزئين مي شود. جداره خارجي کابين براي افزودن مقاومت وعمر مفيد وکاهش انعکاس صدا به داخل کابين قير پاشي مي گردد.
علاوه بر اين کابينهاي پانوراما (شيشه اي ) ، باري وماشين بر با استحکام بالا وزيبايي فوق العاده  بنا به درخواست خريدار قابل ارائه مي با شند.
کليه کابين هاي توليد شده با آينه ، هواکش ، دستگيره ، زنگ اخبار ، دکمه توقف اضطراري ، نشان دهنده طبقات (نمراتور ) ، سيستم ديداري يا شنيداري اضافه بار وروشنايي فلورسنت يا هالوژن و روشنايي اضطراري از جمله تجهيزات استاندارد کابين ها بوده ودر صورت درخواست سفارش دهنده سيستم ارتباط داخلي،تلفن ، موزيک ، اعلام طبقه گويا ، گانگ طبقه وسيستم نجات اضطراري در مواقع قطع برق شهري  وساير تجهيزات خاص ، قابل عرضه ميباشند.

درب آسانسور (Lift Door)

دربهاي آسانسور شرکت مهديس آسانبر متناسب با نوع وکاربرد آسانسورها مطابق با استاندارد EN-81 از کمپانيهاي معتبر Selecom  ايتاليا  يا  Fermator اسپانيا بصورت کاملا" وارداتي انتخاب مي شوند که در نهايت علاوه بر زيبايي واستحکام ،کليه ويژگيهاي فني وايمني را دارا مي باشند. به طور مثال دربها داراي سوئيچ الکتريکي بوده که در لحظه باز بودن يا باز شدن درب از روشن شدن موتور و حرکت کابين جلوگيري به عمل مي آورد. کليه دربها با قاب به صورت دو جداره از ورقهاي فولادي 5/1 ،2، 3 ميليمتري ودر انواع لولايي يک لنگه ودو لنگه با زاويه بازشوتا 105  درجه واتوماتيک تلسکوپي کشويي و سانترال (مرکزي) به عرضهاي مختلف ومطابق استاندارد ساخته مي شوند . معمولا" کليه دربها با رنگ تزئين مي گردند، ليکن بر طبق درخواست ، دربهاي اتوماتيک را مي توان با روکش استنلس استيل و يا آلياژي از برنز نيز تزئين نمود.
درب آسانسور
همچنين در صورت تقاضا ، شرکت مهديس آسانبر توانايي واردات و سفارش طراحي وساخت انواع درب در اندازه هاي مورد نظر جهت مصارف وکاربرهاي خاص ويا متناسب با وضعيت ساختمان را دارا مي باشد.

شستي های احضار کابين و نشان دهنده هاي طبقات آسانسور

شستي هاي مورد استفاده در کابين وطبقات علاوه بر زيبايي در فريم ورنگهاي متنوع واشکال مختلف نمايش جهت حرکت ، مطابق با هر سليقه اي قابل ارائه مي باشند. به طور مثال بدنه شستي ها مي تواند از استنلس استيل ، برنز وآلومينيوم (با پوششهاي آنادايز رنگي ، پودر استاتيک ورنگ کوره اي ) ونيز نشان دهنده هاي جهت حرکت مي توانند از نوع ثابت ديجيتالي (LED) ويا از نوع متحرک (Dot Matrix) و همچنين (LCD) عرضه شوند.
 شستي های احضار کابين و نشان دهنده هاي طبقات آسانسور
ولتاژ مورد نياز اين شستي ها 24 ولت بوده و اصول ايمني در ساخت آنها کاملا" رعايت شده است .

سيم بکسل آسانسور (Rope)

سيم بگسلهاي مورد استفاده اين شرکت ساخت کارخانجات معتبر گوستاوولف يا فايفر دراکو آلمان  بوده واز بهترين نوع انتخاب مي شوند . اين طنابهاي فولادي مخصوص آسانسورهاي کششي بوده که يک رشته کنف نيز در مرکز خود دارند ومطابق با استاندارد DIN3062 توليد مي شوند.
سیم بکسل آسانسور
ضريب اطمينان بکار گرفته شده در طراحي سيم بکسلها بستگي به سرعت حرکت دارد ومعمولا" از 8 (براي سرعتهاي پايين) تا 18 (براي سرعتهاي بالا) متغير است .

کابل آويز آسانسور (Traveling Cable)

ارتباط تابلو فرمان آسانسور با کابين از طريق کابل آويز صورت ميگيرد. اينگونه کابل ها با سطح مقطع تخت يا گرد ومخصوص آسانسور با مغزي شيلد شده وضد پارازيت وپيچ خوردگي عرضه مي شوند.
کابلهاي استفاده شده در آسانسورهاي شرکت مهديس آسانبر ساخت کارخانجات معتبر دتوايلر يا آلکاتل سوئيس مي باشد.

ضربه گيرهاي ته چاه آسانسور (Buffers)

ضربه گيرهاي ته چاه براي استهلاک انرژي ناشي از سقوط کابين يا وزنة تعادل به کف چاه آسانسور پيش بيني شده است.انتخاب اينگونه تجهيزات با توجه به اهميت فوق العاده اي که در تأمين ايمني سرنشينان آسانسور بعهده دارند از جايگاه    ويژه اي  برخوردار است . ضربه گير ها بايد داراي گواهي تست نمونه (Type Approval) از شرکتهاي معتبر کنترل کيفيت باشند.
ضربه گیر آسانسور
براي سرعتهاي تا 1m/sec از ضربه گيرهاي نوع پلي يورتان(Elastic Buffer) وبراي سرعتهاي بيش از 1m/sec از ضربه گيرهاي نوع هيدروليک (Hydraulic Oil Buffer) استفاده مي شود.
در صورت نیاز می توانید به بخش پله برقی وب سایت نیز مراجعه و مطالب مرتبط را مطالعه کنید.
این مطلب در تاریخ سه شنبه 4 مرداد 1401 بروزرسانی شده است .
لوگو مهدیس آسانبر
خانه آسانسور پله برقی پیاده روی متحرک پروژه ها نمایندگی ها مقالات درباره ما گالری استعلام قیمت تماس
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت مهندسی مهديس آسانبر می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح