02122180861
info @ mahdiselevator.com
English
کیفیت ، مسابقه ای بی پایان
شما اینجا هستید : مهدیس آسانبر  -> پله برقی >

پله برقی

شرکت مهندسی مهدیس آسانبر با استعانت از خداوند منان در سال جهش تولید اقدام به تولید مشترک انواع پله برقی و پیاده رو متحرک با سرمایه گذاری توام این مجموعه و شرکت DELSO نموده است.
مفتخریم تا با بهره گیری از به روز ترین فن آوری های جهانی، بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت را در اختیار شما مصرف کنندگان عزیز قرارداده و همان کیفیت همیشگی که همواره در حال بهبود می باشد را در راستای شعار همیشگی این شرکت که کیفیت مسابقه ایست بی پایان به حضور شما عزیزان تقدیم نماییم. نصب و راه اندازی آسانسور نیز از خدمات دیگر ما می باشد .
آشنایی با پله برقی :
در گذشته اگر این موضوع را بیان می کردیم که به جای پله های معمولی و راه پله های مخصوص رفت و آمد از پله های برقی استفاده می شود شاید در نظرمان بسیار گنگ و غیر قابل باور بود، اما الان در حال حاضر چنین موضوعی قابل هضم و کمترین جایی از مراکز تجاری، ایستگاه های مترو، فرودگاه ها و ... دیده می شود که از پله برقی استفاده نشود. پله برقی که جایگزین پله های معمولی و قدیمی شده اند یک نوع بالابر برای جابه جایی افراد برای طبقات غیر همسان می باشد و میتوان گفت تا حدودی همانند آسانسور می باشد.
عکس پله برقی
بسیاری از مراکز تجاری می باشند که هم از پله برقی و هم از آسانسور در مکان خود برای سهولت رفت و آمد کنندگان استفاده می کند. پله برقی بر عکس آسانسور افراد بیشتری را می تواند جابجا کند و شکل و ساختار آن کاملا متفاوت با آسانسور می باشد که هر کدام دارای مزیت هایی می باشد. پله های برقی معمولا دارای پله های فلزی و تسمه ایی می باشند که شیب آنها بین ۲۷تا۳۵ درجه است. پله به قسمتی از پله برقی گفته می شود که افراد روی آن می ایستند و معمولا جنس آنها از آلومینیوم با سطح شیاردار در جهت حرکت است . دستگیره ها نیز از جنس لاستیک با الیاف مخصوص که متحرک بوده و سرعت آن با سرعت حرکت پله یکسان است .
پله های برقی شانه های ثابتی دارند که قطعه ثابتی در انتهای پله می باشد که دارای دندانه های متناسب با شیارهای روی پله یا تسمه بوده که از ورود اشیا خارجی به داخل شیار پله جلوگیری می کند . توجه داشته باشید که پله های برقی باید در محلی قرار گیرد که بیشترین تردد مسافرین از آنجا صورت گیرد که اکثر هم در آن مکان ها نصب و راه اندازی می شوند. پله برقی ها در دو حرکت بالا به پایین و از پایین به بالا حرکت می کنند و امروزه بسیاری از پله برقی ها هستند که دارای حسگر و یا چشم الکترونیکی می باشند که در مواقع حضور مسافر فعالیت خود را شروع میکنند و این یک امر جهت صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد. حداقل وزنی که حسگر ها حس می کنند 15 کیلوگرم می باشد. 

روش های مختلف چیدمان پله برقی

چیدمان پله برقی به روش تکی در چند طبقه : در چیدمان تکی مسافرین باید برای رسیدن به پله بعدی مسیر کوتاهی را طی کنند، این نوع مدل بیشتر برای مکان‌هایی مناسب است که جریان حرکت افراد به یک سـمت باشد. به عـنوان مثال در مراکز تجـاری حرکت مسافران به سمت بالا توسط پله‌برقی‌هایی که در یک سـمت ساختمان هستند و حرکت مسافران به سمت پایین توسط پله‌برقی‌هایی که در سمت دیگر ساختمان هستند ؛ انجام می‌گیرد.از آنجا که حرکت مسافرین در طول ساختمان دچار وقفه می‌شود، روی هم رفـته زمان حرکت برای رسیدن به طبقات بالاتر افزایش می‌یابد . پله‌برقی‌هایی آسان‌تر مورد استفاده مسـافرین قرار می‌گیرند که از نظرچـیدمان بتوانند مسافر را با طی کوتاه‌ترین مسـافت به پایین برگردانند.
چیدمان بعدی، چیدمان پله برقی در چند طبقه به روش ضربدری می باشد. این چیدمان متوالی به مسافرین این امکان را می‌دهد تا سریع‌ترین حرکت را بین دو طبقه یا بیشتر داشته باشند.این وضعیت به خصوص برای ساختمان‌های اداری، خدماتی و فروشگاه‌های بزرگ مناسب می‌باشد واکثرا از این نوع پله برقی بیشتر در مکان های عمومی استفاده می شود. حرکت مسافرین به سمت بالا و پایین از تراکم جمعیت در پاگرد پله‌برقی‌ها جلوگیری می‌کند. 
نوع بعدی چیدمان، چیدمان پله برقی در چند طبقه به روش موازی می باشد. از این نوع پله برقی زمانی استفاده می شود که طراحی ساختمان به گونه ای باشد که فضای پاگرد به انداره ی کافی بین پله برقی ها در دو طبقه متوالی وجود داشته باشد ، این نوع چیدمان سریـعترین زمان رسیدن به طبـقات بالاتر می‌باشد. معمولاً در ساختمانهایی که طـول آنها زیاد می‌باشد مثل ایستگاه های مترو،  از این روش استفاده می‌شود.
مبحث بعدی آشنا کردن شما عزیزان با پاگرد پله برقی می باشد. پاگردها معمولا باید طوری باشد که از تجمع مسافرین در یک نقطه جلوگیری کند و پیاده و سوار شدن در آنجا همراه با حفظ امنیت و ایمنی کامل باشد.درصـورتی که فاصـله دیـوار روبه‌روی پله‌برقی تا انتهای آخـرین پله افقی ۲۰۰۰باشد، عرض پاگرد باید حداقل دو برابر فاصله بین مرکز دستگیره‌های پله‌برقی باشد. کمترین فاصله ها بین دستگیره و ارتفاع بالا سری مطابق با استانداردهای بین المللی باشد.
حال در این قسمت میخواهیم شما را با اجزای اصلی پله برقی آشنا و در مورد هر کدام از اجزا توضیحات مختصری به شما عزیزان و مخاطبان ارائه دهیم.
در صورت نیاز می توانید به بخش آسانسور وب سایت نیز مراجعه و مطالب مرتبط را مطالعه کنید.

تجهیزات استفاده شده در پله برقی

سازه پله‌برقی (Truss)

سازه پله ‌برقی معمولاً به صورت یک پارچه ساخته می‌شود تیرهای اصلی نگهدارنده از دو نوع پروفیل قوطی یا نبشی ساخته می‌شود که با ستون‌های عمودی و مورب یک سازه جوشکاری شده یکپـارچه را به وجـود می‌آورند، این سازه پس از جوشکاری با عملیات حرارتی تنش گیری شده و رنگ آمیزی می‌شود. سازه هایی که از پروفیل‌های توخالی (قوطی) ساخته می‌‌شوند سبکتر می‌باشند و وزن کمتری به سازه ساختمان وارد ‌می‌کنند.

گیربکس پله برقی (Gear Type)

عموماً سه دسته گیربکس در پله برقی‌ها به کار می‌رود:
۱- چرخ ‌دنده ساده (Spur gear): که به وسیله زنجیر محورهای دستگیره و پله را به حرکت در می‌آورد.
۲- چرخ و پیچ حلزون (Worm gear): در این نوع که بیشترین مصرف را دارد حرکت توسط زنجیر به محورهای دستگیره و پله انتقال می‌یابد.
۳- چرخ‌دنده خورشیدی یا سیاره ای (Planetary gear): این نوع گیربکس که راندمان بالایی دارد انتقال حرکت به محور زنجیر و محور دستگیره توسط چرخدنده انجام می‌شود و همواره سرعت خطی حرکت دستگیره و پله یکسان است.

موتور پله برقی (Drive Motor)

موتور پله‌برقی نیز همانند موتورهای معمول آسانسور از نوع سه فاز –متناوبمی‌باشندایننوعموتورهاعموماًدارای۴ قطب و تک سرعته می‌باشند، بعضی از سازندگان از موتورهای ۶ قطب نیز استفاده ‌می‌کنند و مهمترین نکته این است که محل قرارگیری موتور و گیربکس در اکثر مواقع در قسمت بالایی پله‌برقی می‌باشد.

سیستم ترمز (Brake system)

اکثر سازندگان پله‌برقی برای توقف پله‌برقی از ترمزهای زبانه ای (Pawl Brake) استفاده ‌می‌کنند ولی انواع دیگر آنها تـرمزهای گوهای(Wedge Brake) و ترمزهای مغناطیس دائم مداربسته (Closed Loop Permanent Magnet Brake) نیز توسط برخـی از سازنـدگان به کار گرفته می‌شود که این نوع اخیر عملکرد بهتری دارد.

پله (Step)

پله معمولاً با عرض ۸۰۰mm و ۱۰۰۰mm ساخته می‌شود اما پله رمپ و پیاده رو متحرک تا عرض ۱۴۰۰mm نیز در دسترس می‌‌باشد. جنس پله ها آلومینیوم می‌باشد. اکثر سازندگان پله‌برقی از پله های یک‌پارچه استفاده ‌می‌کنند اما تعداد کمی از پله های چند تکه نیز بهره می‌گیرند که در عمل چندان مطلوب نیست و مهم جنس و نحوه اتصال محوری (Axle) که پله را به قرقره ها متصل ‌می‌کند می باشد.

زنجیر پله (Step chain)

زنجیر پله از قطعات مهم پله‌برقی می‌باشد که در اکثریت از جنس فولاد می‌باشد ، اما مهمترین نکته در مورد زنجیر نحوه روغنکاری است. معمولاً زنجیرها به صورت دستی یا اتوماتیک روغنکاری می‌باشد، در این صـورت توصیـه می‌شود از روغنکاری اتوماتیک استفاده شود، اما اخیراً با پیشرفت تکنولوژی زنجیرهایی نیز وارد صنعت شده اند کـه در طـول عمر مفیـدشان نیـازی به هیچ گونه روغنکاری ندارند.

محرک دستگیره (Handrail Drive)

دستگیره (Handrail Drive):چرخ نسبتاً بزرگی به صورت اصطکاکی دستگیره را به حرکت در می‌آورد و حرکت خود را به وسیله زنجیر یا چرخ‌دنده از یکی از محورهای اصلی گیربکس می‌گیرد. قطر این چرخ، لاستیک و دندانه های روی آن که اصطکاک لازم را به وجود می‌آورند، غلطک‌هایی کـه فشـار لازم بـرای دستگیره را اعمـال ‌می‌کنند از ویژگی‌های مهم سیستم دستگیره می‌باشد.

انواع پله برقی

پله برقی ها نیز همانند بسیاری از دستگاه ها با توجه به شرایط و موارد استفاده  دارای انواع مختلفی میباشد. 

پله برقی های تجاری

امروزه در بسیاری از فروشگاه‌های چند طبقه، مراکز تجاری و هتل‌هایی که بیش از یک طبقه لابی دارند، شاهد استفاده از پله برقی‌ها هستیم. اصولاً ساختمان‌هایی که مجموع ساعات کاری آنها کمتر از ۱۲ ساعت در روز است و ترافیک جمعیت در طول روز به صورت یکنواخت توزیع می‌شود باید از پله برقی‌های تجاری استفاده کنند.
پله برقی تجاری
در تهیه مشخصات فنی اولیه پله برقی‌های تجاری توجه به نکات زیر ضروری است:
معمولاً ارتفاع طبقات تجاری متوالی کمتر از ۶ متر است، لذا از پله‌برقی‌هایی با زاویه ۳۵ درجه استفاده می‌شود که از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر است و فضای کمتری را اشغال ‌می‌کند.
تعداد پله های افقی در ایستگاه‌های بالا و پائین ۲ عدد انتخاب می‌شود.قطر قرقره هایی که در دو طرف هر پله (step) هستند، ۷۵ میلیمتر می‌باشد. شعاع انحنای سازه اصلی پله‌برقی و دستگیره در بالا و پائین ۱۰۰ سانتی متر است. این شعاع در استهلاک قرقره ها و توزیع نیرو روی هر یک از آنها تأثیر دارد.– درجه حفاظت موتور و قطعات الکتریکی می‌تواند تا IP21 کاهش یابد.

پله برقی‌های نیمه تجاری (Heavy Duty Escalators)

ساختمان‌ها یا کاربری‌هایی وجود دارند که از پله‌برقی در بیشتر اوقات شبانه روز توسط عموم استفاده می‌شود و معمولاً در خارج از ساختمان با پوشش کامل قراردارند یا در مسیر استفاده عموم در داخل ساختمان‌هایی هستندکه همواره مسیر رفت و آمد است. از جمله این کاربری‌ها می‌توان به پل‌های عابر پیاده، ایستگاه‌های دورافتاده و غیراصلی مترو، بخش‌هایی از ساختمان‌های عمومی که دسترسی بین دو سطح خیابان‌ها از طریق آنها انجام می‌گیرد، اشاره نمود.
در انتخاب مشخصات فنی اولیه پله‌برقی های نیمه تجاری باید به موارد زیر توجه نمود:
به دلیل استفاده عموم در کلیه ساعات شبانه روز در صورتی که کمبود فضای نصب وجود نداشته باشد بدون توجه به ارتفاع، انتخاب زاویـه ۳۰ درجـه مناسبتر است، هر چند که انتخاب زاویه ۳۵ درجه اشتباه نیست.تعداد پله های افقی در ایستگاه‌های بالا و پائین ۳ عدد انتخاب می‌شود.قطر قرقره هایی که در دو طرف هر پله (Step) هستند هنوز می‌تواند ۷۵ میلیمتر باشد، اما اگر از نظر تأمین منابع مالی مشکلی وجود نداشته باشد می‌توان قطر ۹۰ میلیمتر را نیز پیشنهاد نمود.شعاع انحنای سازه اصلی پله‌برقی و دستگیره در بالا ۱۵۰ سانتی متر و در پائین ۱۰۰ سانتی متر می‌باشد.
درجه حفاظت موتور و قطعات الکتریکی IP54 انتخاب می‌شود، این امر به دلیل امکان ورود آب به داخل سازه پله برقی از طریق کفش خیس یا برفی، چتر خیس یا اجسام خیس است. هر چند که فرض بر این است امکان بارش باران و برف مستقیم رویپله‌برقی به دلیل پوشش روی آنها وجود ندارد.پوشش رنگ قطعـات فلـزی و سازه پله برقی باید ضدزنگ باشد.به دلیل این که در طول ساعات شبانه روز از این پله‌برقی استفاده می‌شود، ولی ممکن است در ساعات پایانی شب رفت و آمد بسیار کم باشد، به طوری که دقایق زیادی از پله‌برقی استفاده نشود، به منظور جلوگیری از استهلاک پله‌برقی و صرفه جویی در انرژی، باید پله‌برقی مجهز به سیستمی باشد که در صورتی که برای زمان تعیین شده ای (مثلاً ۱۵ دقیقه) از آن استفاده نشود، متوقف شده و به محض ورود استفاده کننده بعـدی به حرکت در آیـد. این سیستم معمولاً ایست –رو (Stop & Go) نامیده می‌شود و تردد افراد به وسیله چشم الکترونیکی (Photo Cell) یا وسایل مکانیکی کنترل می‌شود.

پله برقی‌های غیرتجاری (Extra Heavy Duty Escalator)

اماکن و کاربری‌های غیرتجاری که معمولاً در تمام ساعات شبانه روز دارای ترافیک سنگین هستند و یا در ساعات خاصی هجوم جمعیت را تحمل ‌می‌کنند در این رده هستند. ایستگاه‌هـای مترو، ایستگاه‌هـای قطار، پایانه‌هـای بزرگ در این رده بندی قرار می‌گیرند. می‌توانید تصور کنید که با هر بار رسیدن مترو به ایستگاه‌های اصلی حجم عظیمی از جمیعت برای ورود و خروج از ایستگاه‌ها از پله برقی‌ها استفاده ‌می‌کنند. دویدن روی پله‌هـا ایستادن بیش از یک نفر روی هر پلهدر این اماکن امری بدیهی به شمار می‌رود. این نوع پله ها سنگیان‌ترین و گران‌ترین نوع پله برقی‌ها هستند، لذا در انتخاب جزئیات فنی آنها باید حتماً با کارشناسان پله برقی مشورت نمود و مواردی که در زیر می‌آید تنها مشخصات فنی اولیه هستند، زاویه پله برقی‌ها ۳۰ درجه است.تعداد پله‌هـای افقی در بالا و پائین حداقل ۳ عدد است هر چند که در برخی متروها مانند متروی سنگاپور ۴ عدد پله افقی در بالا و پائین، نیز سفارش داده می‌شود.شعاع انحنای سازه اصلی پله‌برقی و دستگیره در بالا ۲۵۰ میلیمتر و در پائین حداقل ۱۵۰ میلیمتر است، البته بهتر است این شعاع در بالا و پائین ۲۵۰ میلیمتر باشد.
درجه حفاظت موتور و قطعات الکتریکی IP54 انتخاب می‌شود، همچنین سازه داخلی باید مجهز به سیستم گرم کننده ای باشد که آب را به سرعت تبخیر کند.پوشش رنگ کلیه قطعات فلزی و سازه ضد زنگ باشد، پیشنهاد می‌شود در کلیه سطوح خارجی پله از استیل ضد زنگ استفاده شود.سیستم ایست –روپیش‌بینی شود.نرده عمودی زیر دستگیره (Balustrade) از نوع زاویه دار ساندویچ پانل انتخاب شود که مقاومت زیادی در برابر نیروهای جانبی را دارا می‌باشد. این نوع پله در فضای خارجی بدون پوشش نیز قابل استفاده است و می‌تواند در معرض مستقیم بارش برف و باران قرار گیرد.
این مطلب در تاریخ سه شنبه 14 دي 1400 بروزرسانی شده است .
لوگو مهدیس آسانبر
خانه آسانسور پله برقی پیاده روی متحرک پروژه ها نمایندگی ها مقالات درباره ما گالری استعلام قیمت تماس
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت مهندسی مهديس آسانبر می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح