02122180861
info @ mahdiselevator.com
English
کیفیت ، مسابقه ای بی پایان

نکاتی که باید در مورد پله برقی بدانید

در این مقاله قصد داریم نکاتی در مورد پله برقی بیان کنیم . تقریبا در اکثر مجتمع های تجاری ، اداری ، فرودگاه ها و ... برای رفت و امد بین طبقات از پله برقی استفاده می شود. با رواج آپارتمان‌نشینی و زندگی اغلب افراد در آپارتمان‌ها، مجتمع‌ها و برج‌های چند طبقه، یکی از ملزومات ضروری هر ساختمان آسانسورهایی برای حمل ساکنین و همچنین آسانسورهایی برای حمل بار است. یا توجه به الزامات قانونی در ساخت ساختمان‌های چند طبقه جدید حتماً از آسانسور استفاده می‌شود؛ ولی همه ساختمان‌های قدیمی دارای آسانسور نیستند.نبود آسانسور در برخی از ساختمان‌ها تبدیل به معضل بزرگی برای ساکنین ساختمان شده است. سالمندان، معلولین، کم‌توانان و برخی از بیماران، توانایی استفاده از پله را ندارند و در عبور و مرور از راه پله با مشکلات فراوانی روبه‌رو می‌شوند. بالابر پله که به‌عنوان پله برقی راه پله نیز شناخته می‌شود محصولی است که مشکلات مربوط به نبود آسانسور را حل می‌کند. سالمندان، کم‌توانان و حتی زنان باردار می‌توانند با استفاده از این وسیله به‌راحتی از پله‌ها عبور کنند و دچار زحمت نشوند. در این مطلب با راه‌پله‌های برقی بیشتر آشنا می‌شویم و به جزئیاتی مانند معرفی پله برقی، وزن پله برقی و قیمت پله برقی آشنا می‌شویم.

پله برقی راه پله - بالابر پله - بالابر پله رو - راه پله های برقی

پله برقی راه پله و یا بالابر پله رو و یا راه پله های برقی یکی از انواع پله برقی می باشد که برای جابجایی سالمندان و وسایل مختلف در بین طبقات استفاده می شود . صندلی پله پیما انواع مختلفی دارد و از یک موتور از نوع گیربکسی کوچک تشکیل می شود. به بالابر پله رو ، آسانسور پله رو نیز می گویند.بالابر های پله رو معمولا تا 130 کیلوگرم وزن را تحمل می کنند و دارای ریموت و ترمز ایمنی می باشد. دو نوع نشسته و ایستاده بالابر های پله رو در حال حاضر وجود دارد . این نوع پله برقی را پله برقی روی نرده نیز می نامند.

بالابر پله که در اصطلاح به آن پله برقی راه پله نیز می‌گویند، برای راحتی رفت و آمد از پله‌ها به‌ویژه برای افراد کم‌توان و ناتوان طراحی و ساخته شده است. علاوه بر راه‌پله‌های ساختمان‌های مسکونی و راه‌پله‌های خانه‌های چند طبقه، از این محصول در راه‌پله‌های مراکز درمانی نیز استفاده می‌شود. طبیعی است که بیماران زیادی در راه پله مراکز درمانی تردد داشته باشند که با استفاده از پله برقی راه پله کار آن‌ها بسیار آسان خواهد بود.
بالابر پله انواع مختلفی دارد. نوع موتور، ارتفاعی که بالابر در آن استفاده خواهد شد و قدرت موردنیاز هر بالابر، باعث می‌شود بالابرهای متفاوتی طراحی و تولید شوند. همه پله برقی‌های راه پله از یک موتور گیربکسی کوچک و ریل‌هایی که قابلیت تا شوندگی دارند، تشکیل می‌شود.

قیمت پله رو برقی

قیمت پله رو برقی با توجه به نوع ان قیمت های مختلفی دارد . جهت اطلاع از قیمت پله رو برقی می توانید با شرکت تماس بگیرید .

قیمت پله برقی راه پله بسته به خصویات آن متفاوت است. عملکرد بالابر پله، وجود با عدم وجود کابین برای دستگاه، وجود یا عدم وجود صندلی در دستگاه، هیدرولیکی یا ساده بودن دستگاه و مسائلی از این قبیل بر روی قیمت پله برقی راه پله اثر می‌گذارند. در حال حاضر پله پیمای Pj lift باقیمت بیست‌وپنج میلیون تومان برای مدل‌های بدون صندلی و قیمت بیست‌وشش میلیون تومان برای مدل‌های صندلی دار در بازار موجود است.

عکس چند پله برقی عجیب

در زیر می توانید تصویر چند پله برقی عجیب را مشاهده کنید .

پله برقی عجیب

پله برقی عجیب

پله برقی عجیب

پله برقی ساخت داخل

در حال حاضر شرکت ها و کارخانه های محدودی در ایران تولید پله برقی را آغاز کرده اند . امید است بزودی پله برقی های ساخت داخل بتواند نیاز داخلی را تا حد امکان براورده نماید و از واردات پله برقی و تجهیزات پله برقی بی نیاز شویم .

حداقل عرض پله برقی

پله برقی‌ها با توجه به مشخصات فنی که دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهمترین مشخصات فنی پله برقی‌ها عرض و شیب آنها است که در ادامه این دو فاکتور را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

عرض پله برقی‌ها در  سه اندازه مختلف 600 میلیمتر، 800 میلیمتر و 1000 میلیمتر ساخته می شوند. در پله برقی‌هایی که دارای عرض 600 میلیمتر هستند تنها یک نفر جای می گیرد. در پله‌های عریض تر با عرض 800 میلیمتر دو نفر در کنار هم روی یک پله جای می‌گیرند و یا در صورت ایستادن یک نفر روی پله، نفر دیگر می‌تواند به راحتی از کنار او عبور کند.
معمولا پرفروش ترین پله برقی‌ها، مدل هایی با عرض 800 میلیمترهستند. در پله برقی‌هایی که دارای عرض 1000 میلیمتر هستند  دو نفر به راحتی روی یک پله قرار می‌گیرند. با این حال در مراکز تجاری شلوغ، متروها و فرودگاه‌ها با توجه به جمعیت زیادی که از پله برقی استفاده می‌کنند حداکثر عرض پله برقی یعنی 1400 میلیمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. تا علاوه بر امکان حرکت چرخ‌های دستی، افراد کناری به راحتی قادر به عبور کردن باشند.

شیب پله‌ برقی

یکی دیگر از مشخصات فنی پله برقی شیب آن است. مطابق استاندارد  EN115 زاویه شیب پله‌ برقی در صورتی که ارتفاع پله‌برقی (فاصله کف تا مقصد پله) کمتر از 6 متر باشد، نباید بیش از °35 باشد. اکثر شرکت‌های سازنده در خارج از کشور و پله برقی ساخت داخل، پله برقی‌ها را با دو زاویه 30 و 35 درجه تولید می‌کنند. شیب پله برقی در مکان های مسطح به 0 تا 12 درجه هم می رسد که به آن رمپ یا پیاده رو متحرک گفته می‌شود. رایج‌ترین شیب در پله برقی‌ها شیب 35 درجه است اما انتخاب شیب مناسب بر اساس محل نصب و میزان تردد روی پله برقی صورت می‌گیرد.

پله برقی چیست و چه کاربردی دارد؟

پله برقی یکی از تجهیزات نسبتا مدرن است که بیشترین ظرفیت جابجایی عمودی را در میان دستگاه‌های مختلف و مشابه مثل آسانسور دارد. استفاده از پله برقی در بسیاری از اماکن عمومی از جمله مترو، پایانه‌ها، فروشگاه‌ها و مراکز تجاری و ... کاربرد دارد. استفاده از پله برقی امکان تردد و دسترسی به طبقات بالای فروشگاه‌ها و مراکز تجاری را فراهم می‌کند که این امر خود باعث رونق کسب و کارها و مزایای اقتصادی ناشی از آن خواهد بود. بنابراین می‌توان گفت با صرف هزینه برای خرید و نصب پله برقی در چنین اماکنی می‌توان مزایا و منافع بلند مدت و طولانی را به همراه داشت.

مزایای استفاده از پله برقی

استفاده از پله برقی یک روش ارزان برای جابجایی افراد در سطح مختلف از یک ساختمان است.
بهترین روش جابجایی مسافران حرکت پله برقی در یک جهت است. اما امکان تعریف حرکت در دو جهت نیز در اکثر مدل های پله برقی وجود دارد.
صرفه جویی در زمان در اماکنی که دارای تردد بالای افراد هستند.
سهولت حمل بار 

تعداد پله‌های افقی

معمولا تعداد پله‌های افقی در قسمت بالای پله ‌برقی و پایین آن که مسطح است 2 یا 3 پله در نظر گرفته می شود. هر چه تعداد پله‌های افقی بیشتر باشد، پیاده و سوار شدن افراد با سرعت و سهولت بیشتری صورت می گیرد. در اماکن عمومی مثل متروها و ایستگاه‌های مسافری معمولا از تعداد 3 پله افقی استفاده می شود. نکته مهم دیگر آن است که در صورتی که زاویه شیب پله‌برقی 30 درجه باشد از 3 پله افقی استفاده می‌شود. بنابراین نتیجه می‌گیریم که در طراحی پله برقی طول پله برقی متناسب با تعداد پله‌های افقی خواهد بود.

حداقل و حداکثر سرعت مجاز پله برقی

به دلیل رفتار مسافران که معمولا ناشی از ترس ازسقوط  است سرعت پله برقی‌ها بین ۰/۷ متر بر ثانیه و حداکثر ۰/۹ متر بر ثانیه است.

انواع پله برقی

انواع پله برقی بر اساس موقعیت مکانی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل موارد زیر است:
- پله برقی‌های تجاری
این نوع پله برقی‌ها در اماکن تجاری مثل هتل ها و فروشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا ارتفاع این مدل پله برقی‌ها کمتر از 6 متر است و دارای شیب 35 درجه هستند، این مدل از پله برقی‌ها فضای کمی اشغال می کنند تعداد پله های افقی در ایستگاه های بالا و پایین 2 عدد بوده و قطر قرقره ها در دو طرف پله 75 میلی متر است.
- پله برقی‌های نیمه تجاری
از این مدل پله برقی‌ها در اماکنی مثل پل عابر پیاده و یا ایستگاه های مترو استفاده می شود. این پله برقی‌ها معمولا در تمام ساعات شبانه روز مورد استفاده قرار می‌گیرند بنابراین فرقی نمی کند که از ارتفاع 30 یا 35 درجه در ساخت آنها استفاده شود. در این مدل، تعداد پله‌ها در ایستگاه های بالا و پایین، 3 عدد بوده و قطر قرقره ها در دو طرف پله 75 یا 90 میلی متر است. 
- پله برقی‌های غیر تجاری
این مدل پله برقی‌ها برای مکان هایی که در طول شبانه روز عبور و مرور زیادی دارند استفاده می شود. متروها، ایستگاه های قطار و پایانه های مسافربری از جمله امکانی است که از این پله برقی‌ها استفاده می شود. این نوع پله برقی گران ترین و سنگین ترین نوع پله برقی است که دارای زاویه 30 درجه است و تعداد پله های افقی در بالا و پایین 3 عدد است. کلیه قطعات دارای رنگ ضد زنگ هستند.

جمع بندی نهایی

پله برقی با مشخصات فنی مختلف و با توجه به کاربردی که دارد ساخته می شود. پله برقی‌ها اجزای مختلفی دارند که مهمترین آنها نمایشگر خطای پله برقی است و گاهی که پله برقی دچار استپ می شود و یا به دلیل سایر خطاهای رایج عملکرد آن دچار اختلال می شود با استفاده از این نمایشگر می توان خطای مربوطه را شناسایی کرده و آن را رفع کرد.
مشخصات فنی پله برقی از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید در زمان سفارش و نصب پله برقی و یا خرید پله برقی ساخت داخل و یا پله های خارجی نکات مربوط به مشخصات فنی آن را در نظر داشت. این مشخصات بر اساس مکان نصب پله و میزان تردد و ساعت کار پله برقی مشخص می‌شوند.

پله برقی ساخت داخل

خوشبختانه پله برقی راه پله در داخل ایران نیز تولید می‌شود و برای استفاده از آن‌ها داخل کشور نیازی به واردات از خارج کشور نیست. پله پیمای ایرانی با الگوبرداری از نمونه‌های اروپایی ساخته شده و دارای کیفیت بالایی است. پله برقی راه پله ایرانی  از دو مکانیسم برای ساخته پله برقی استفاده کرده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

مکانیسم سیم بکسلی

موتوری که در این مکانیسم استفاده شده موتور سیم بکسلی است که دارای 220 ولت ولتاژ کاری است. در این مدل صندلی پله پیما به‌وسیله سیم بکسل روی ریل کشیده می‌شود. این کشش به‌وسیله موتوری است که در قسمت فوقانی قرار گرفته است.

مکانیسم چرخ دنده گیربکسی

در مکانیسم چرخ دنده یا گیربکسی از سیستمی استفاده شده که در آن موتور و گیربکس در ارتباط هستند. موتور به کار رفته در این نمونه مثل یک موتور 24 ولت است. گیربکس‌های به کار رفته در این مدل نیز بسیار مقاوم و باکیفیت هستند.

استپ پله برقی چیست؟

به هرکدام از پله‌های پله برقی، استپ پله برقی می‌گویند. پیش از این استپ‌های پله برقی از جنس چوب ساخته می‌شد. سوانحی مانند آتش‌سوزی باعث شد استفاده از استپ‌های چوبی متوقف شود. امروزه استپ‌های آلومینیومی جایگزین استپ‌های چوبی شده‌اند. البته برخی استپ‌های پله برقی نیز از جنس فولاد ساخته شده‌اند. استپ‌هایی که از جنس آلومینیوم ساخته شده‌اند سبک‌تر هستند. در نتیجه سبک‌تر بودن استپ‌ها انرژی کم‌تری نیز در پله برقی مصرف می‌شود. علاوه بر موارد ذکر شده، استپ‌های آلومینیومی کم‌تر از سایر استپ‌ها در معرض زنگ‌زدگی و خوردگی قرار می‌گیرند.

وزن پله برقی

وزن پله برقی مؤلفه‌ای است که نمی‌توان آن را برای تمامی پله‌های برقی ثابت در نظر گرفت. وزن این دستگاه وابسته به مواردی است که در ادامه مطالعه می‌نمایید.

جنس پله برقی
استپ‌های پله برقی از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند. با این که در حال حاضر اغلب پله‌های برقی از جنس آلومینیوم ساخته شده‌اند؛ ولی برخی از پله‌های برقی نیز از فولاد و آهن تهیه شده‌اند. بدیهی است که وزن این پله‌ها با هم متفاوت خواهد بود. سبک‌ترین پله‌های برقی آن‌هایی هستند که از جنس آلومینیوم ساخته شده‌اند و سنگین‌ترین پله‌ها نیز پله برقی‌هایی از جنس فولاد هستند.
ارتفاع پله برقی
ارتفاع پله‌های برقی نیز در وزن آن‌ها مؤثر است. پله برقی‌های نصب شده در تمامی اماکن دارای ارتفاع یکسانی نیستند. در برخی فروشگاه‌ها پله‌های برقی با ارتفاع کم‌تر وجود دارند و در برخی ایستگاه‌های مترو شاهد پله برقی‌هایی با طول زیاد هستیم. بدیهی است که هرچه ارتفاع پله برقی بیشتر باشد، وزن آن نیز بیشتر خواهد بود.
لوگو مهدیس آسانبر
خانه آسانسور پله برقی پیاده روی متحرک پروژه ها نمایندگی ها مقالات درباره ما گالری استعلام قیمت تماس
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت مهندسی مهديس آسانبر می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح