در این مقاله قصد داریم نکاتی در مورد پله برقی بیان کنیم . تقریبا در اکثر مجتمع های تجاری ، اداری ، فرودگاه ها و ... برای رفت و امد بین طبقات از پله برقی استفاده می شود. با رواج آپارتماننشینی و زندگی اغلب افراد در آپارتمانها، مجتمعها و برجهای چند طبقه، یکی از ملزومات ضروری هر ساختمان آسانسورهایی برای حمل ساکنین و همچنین آسانسورهایی برای حمل بار است. یا توجه به الزامات قانونی در ساخت ساختمانهای چند طبقه جدید حتماً از آسانسور استفاده میشود؛ ولی همه ساختمانهای قدیمی دارای آسانسور نیستند.نبود آسانسور در برخی از ساختمانها تبدیل به معضل بزرگی برای ساکنین ساختمان شده است. سالمندان، معلولین، کمتوانان و برخی از بیماران، توانایی استفاده از پله را ندارند و در عبور و مرور از راه پله با مشکلات فراوانی روبهرو میشوند. بالابر پله که بهعنوان پله برقی راه پله نیز شناخته میشود محصولی است که مشکلات مربوط به نبود آسانسور را حل میکند. سالمندان، کمتوانان و حتی زنان باردار میتوانند با استفاده از این وسیله بهراحتی از پلهها عبور کنند و دچار زحمت نشوند. در این مطلب با راهپلههای برقی بیشتر آشنا میشویم و به جزئیاتی مانند معرفی پله برقی، وزن پله برقی و قیمت پله برقی آشنا میشویم.
پله برقی راه پله و یا بالابر پله رو و یا راه پله های برقی یکی از انواع پله برقی می باشد که برای جابجایی سالمندان و وسایل مختلف در بین طبقات استفاده می شود . صندلی پله پیما انواع مختلفی دارد و از یک موتور از نوع گیربکسی کوچک تشکیل می شود. به بالابر پله رو ، آسانسور پله رو نیز می گویند.بالابر های پله رو معمولا تا 130 کیلوگرم وزن را تحمل می کنند و دارای ریموت و ترمز ایمنی می باشد. دو نوع نشسته و ایستاده بالابر های پله رو در حال حاضر وجود دارد . این نوع پله برقی را پله برقی روی نرده نیز می نامند.
قیمت پله رو برقی با توجه به نوع ان قیمت های مختلفی دارد . جهت اطلاع از قیمت پله رو برقی می توانید با شرکت تماس بگیرید .
قیمت پله برقی راه پله بسته به خصویات آن متفاوت است. عملکرد بالابر پله، وجود با عدم وجود کابین برای دستگاه، وجود یا عدم وجود صندلی در دستگاه، هیدرولیکی یا ساده بودن دستگاه و مسائلی از این قبیل بر روی قیمت پله برقی راه پله اثر میگذارند. در حال حاضر پله پیمای Pj lift باقیمت بیستوپنج میلیون تومان برای مدلهای بدون صندلی و قیمت بیستوشش میلیون تومان برای مدلهای صندلی دار در بازار موجود است.
در زیر می توانید تصویر چند پله برقی عجیب را مشاهده کنید .
در حال حاضر شرکت ها و کارخانه های محدودی در ایران تولید پله برقی را آغاز کرده اند . امید است بزودی پله برقی های ساخت داخل بتواند نیاز داخلی را تا حد امکان براورده نماید و از واردات پله برقی و تجهیزات پله برقی بی نیاز شویم .
پله برقیها با توجه به مشخصات فنی که دارند مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین مشخصات فنی پله برقیها عرض و شیب آنها است که در ادامه این دو فاکتور را مورد بررسی قرار میدهیم.
یکی دیگر از مشخصات فنی پله برقی شیب آن است. مطابق استاندارد EN115 زاویه شیب پله برقی در صورتی که ارتفاع پلهبرقی (فاصله کف تا مقصد پله) کمتر از 6 متر باشد، نباید بیش از °35 باشد. اکثر شرکتهای سازنده در خارج از کشور و پله برقی ساخت داخل، پله برقیها را با دو زاویه 30 و 35 درجه تولید میکنند. شیب پله برقی در مکان های مسطح به 0 تا 12 درجه هم می رسد که به آن رمپ یا پیاده رو متحرک گفته میشود. رایجترین شیب در پله برقیها شیب 35 درجه است اما انتخاب شیب مناسب بر اساس محل نصب و میزان تردد روی پله برقی صورت میگیرد.
پله برقی یکی از تجهیزات نسبتا مدرن است که بیشترین ظرفیت جابجایی عمودی را در میان دستگاههای مختلف و مشابه مثل آسانسور دارد. استفاده از پله برقی در بسیاری از اماکن عمومی از جمله مترو، پایانهها، فروشگاهها و مراکز تجاری و ... کاربرد دارد. استفاده از پله برقی امکان تردد و دسترسی به طبقات بالای فروشگاهها و مراکز تجاری را فراهم میکند که این امر خود باعث رونق کسب و کارها و مزایای اقتصادی ناشی از آن خواهد بود. بنابراین میتوان گفت با صرف هزینه برای خرید و نصب پله برقی در چنین اماکنی میتوان مزایا و منافع بلند مدت و طولانی را به همراه داشت.
معمولا تعداد پلههای افقی در قسمت بالای پله برقی و پایین آن که مسطح است 2 یا 3 پله در نظر گرفته می شود. هر چه تعداد پلههای افقی بیشتر باشد، پیاده و سوار شدن افراد با سرعت و سهولت بیشتری صورت می گیرد. در اماکن عمومی مثل متروها و ایستگاههای مسافری معمولا از تعداد 3 پله افقی استفاده می شود. نکته مهم دیگر آن است که در صورتی که زاویه شیب پلهبرقی 30 درجه باشد از 3 پله افقی استفاده میشود. بنابراین نتیجه میگیریم که در طراحی پله برقی طول پله برقی متناسب با تعداد پلههای افقی خواهد بود.
به دلیل رفتار مسافران که معمولا ناشی از ترس ازسقوط است سرعت پله برقیها بین ۰/۷ متر بر ثانیه و حداکثر ۰/۹ متر بر ثانیه است.
خوشبختانه پله برقی راه پله در داخل ایران نیز تولید میشود و برای استفاده از آنها داخل کشور نیازی به واردات از خارج کشور نیست. پله پیمای ایرانی با الگوبرداری از نمونههای اروپایی ساخته شده و دارای کیفیت بالایی است. پله برقی راه پله ایرانی از دو مکانیسم برای ساخته پله برقی استفاده کرده است که در ادامه به آن میپردازیم.
موتوری که در این مکانیسم استفاده شده موتور سیم بکسلی است که دارای 220 ولت ولتاژ کاری است. در این مدل صندلی پله پیما بهوسیله سیم بکسل روی ریل کشیده میشود. این کشش بهوسیله موتوری است که در قسمت فوقانی قرار گرفته است.
در مکانیسم چرخ دنده یا گیربکسی از سیستمی استفاده شده که در آن موتور و گیربکس در ارتباط هستند. موتور به کار رفته در این نمونه مثل یک موتور 24 ولت است. گیربکسهای به کار رفته در این مدل نیز بسیار مقاوم و باکیفیت هستند.
وزن پله برقی مؤلفهای است که نمیتوان آن را برای تمامی پلههای برقی ثابت در نظر گرفت. وزن این دستگاه وابسته به مواردی است که در ادامه مطالعه مینمایید.